• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl

Recensies

Lees hier over de ervaringen van verschillende particuliere opdrachtgevers over de samenwerking met Arc2 architectuur.

Jean-Pierre Biemond - Villa voor Trompettist


"Het laten ontwerpen van mijn huis heeft me geleerd dat je niet zomaar een architect kiest om jouw huis te tekenen. Je gaat een verbond aan met de architect die je probeert te doorgronden en je stimuleert om heel goed te formuleren om mijn wensen voor mijn huis te verwoorden: een huis als een maatkostuum. Het is wonderbaarlijk om te zien hoe abstracte karakteristieken langzamerhand in concrete vormen op papier worden gezet. Omdat ik in mijn vrije tijd trompet speel in een bandje, en een wat Bourgondische levensstijl heb, zijn deze gegevens helemaal meegenomen in het proces. Verder zijn de mogelijkheden van de locatie, oa. de avondzon op het terras en het uitzicht op de haven voor het huis, optimaal benut. Gert-Jan daagt je gedurende het ontwerpproces uit hoe ver je durft te gaan in de vormgeving van je nieuwe woning. Gert-Jan de Jong is enorm bevlogen, heeft veel constructieve kennis en – tegenwoordig niet onbelangrijk – zit goed in de wereld van duurzaam bouwen. De verrassende creativiteit en oplossingen van Gert-Jan de Jong hebben een onuitsprekelijke meerwaarde gehad voor de uitkomst van mijn droom: Villa voor een Trompettist."

 

Hans Bouman & Amparo Blanco-Meneses - Casa Mirador


"Als vrijwilligers voor Natuurmonumenten werken wij regelmatig in de natuur. Toen wij kavel NPW119 zagen waren wij meteen verkocht toen we de locatie zagen van dit kavel. Zoveel natuur direct voor de deur was uitzonderlijk en het feit dat deze kavel net voordat wij gingen kijken vrij was gekomen uit een vorige optie was natuurlijk geen toeval, hier moesten natuurliefhebbers komen te wonen.  
Hier moest iets gebouwd gaan worden wat op een prachtige manier aansluit op dit natuurgebied en benadrukt hoe belangrijk dit is voor de bewoners en zelfs als voorbeeld kan dienen voor eigenbouw in Almere. Geen standaard cataloguswoning maar een huis onder architectuur gebouwd. Geen huiskamer gericht op de achtertuin maar een huiskamer op 7 meter hoogte waar het uitzicht adembenemend is en de bewoners als het ware de natuur in huis halen met behulp van een uitzonderlijke raampartij en een ontwerp van een woning die gezien mag-en zal worden in de rijke architectuur van Almere.
De architect heeft dit uitstekend weten te vertalen in het ontwerp waarbij de de raampartij als het ware contact maakt met de natuur, uitreikend vanuit het huis benadrukkend hoe belangrijk deze natuur voor zijn toekomstige bewoners is.
Het was zeer plezierig om met Gert-Jan de Jong te werken. Hij is letterlijk en figuurlijk een kleurrijk, vriendelijk en benaderbare persoon. Ideeën van de opdrachtgever worden goed verwerkt zodat je zelf ook echt medeverantwoordelijk wordt voor het eindresultaat. Korte lijnen, goed bereikbaar en zeer plezierig in de omgang! Hij wist ons direct met zijn eerste schets te grijpen met zijn bijzondere ontwerp. Gert-Jan heeft goed gekeken naar ons pakket van eisen en hoe dit in de omgeving zou passen waar gebouwd zou gaan worden. Hij heeft daarna in gesprekken die volgden zeer goed geluisterd hoe wij dachten over een huis en hoe dit moet aansluiten bij je eigen creativiteit en wensen.
Een bijzondere creativiteit en gevoel voor mooie lijnen en harmonie is zonder meer een stempel wat Gert-jan weet te drukken op zijn ontwerpen. Door echt buiten de box te denken ontstond er bij ons huis ‘Casa Mirador’  een ontwerp wat letterlijk en figuurlijk tussen de andere huizen uitspringt!"

 

Particuliere opdrachtgevers - Woonschuur Ede


"Vanaf het begin wisten we dat het goed zat. Niet omdat we precies wisten welk huis we samen zouden gaan ontwerpen. We hebben namelijk meerdere keren samen op een modderige kavel of bij een bouwval gestaan. Maar omdat we vanaf de eerste schets ervaarde dat het ontwerp van Egbert ontstaat uit de relatie met zijn klanten, het begrip van de plek en het doorgronden van de woonwens. Voor de bouw van onze woning hebben we een prachtige kavel gevonden, ongeveer 100 meter van de bosrand op een oude kwekerij tussen de boerderijen, omzoomd door een houtwal. Daar ontstond al snel het idee voor onze woonschuur. Veel licht, hout en zo duurzaam mogelijk. Een woning die generatiebestendig en tot die tijd ook een fijne plek voor gasten is. Egbert legt unpretentieus zijn ziel in een woning. Subtiel, maar je merkt het, van de knusse kamer waar iedereen zich op zijn gemak voelt tot dat ene uitzicht waar we geen genoeg van krijgen."

 

Sandra & Stanford - Anansiboomhuis - Almere Oosterwold

"In 2016 zijn wij tegen "Oosterwold" aangelopen. Het idee van buiten wonen, stadslandbouw en veel ruimte sprak ons meteen aan. In het begin hadden wij geen uitgewerkt idee over hoe ons droomhuis eruit zou moeten zien. Wel hadden wij specifieke ideeën wat betreft bepaalde elementen in ons droomhuis. Ons volgende stap was om in gesprek te gaan met verschillende architectenbureaus. Bij Arc2 architectuur hadden we meteen vanaf het eerste gesprek een goed gevoel. Dit gevoel hebben wij in het gehele traject (i.e. van ontwerp tot afronding van onze bouw ) gehouden. In onze wenslijst hadden wij een paar belangrijk eisen: wij wilde een ontwerp die een combinatie was van twee werelden; namelijk Guyana (waar Stanford vandaan komt) en Nederland. Een beetje van de tropen in ons kikkerlandje. Dus wij wilde tropische hout uit Guyana, ook tropische kleuren en de voeten in de Nederlandse klei met stro en leem. Wij gaven onze wenslijst (en budget) aan Arc2 en zij hebben een prachtige vertaalslag gemaakt. Zo is ons Anansi-boomhuis tot stand gekomen. Het bouwproces is heel lang geweest met veel ups en downs. Gedurende het gehele traject hebben we terug kunnen vallen op Arc2. Dit is voor ons erg belangrijk geweest en hier zijn we erg dankbaar voor. Ons huis is uiteindelijk gebouwd door TRG Bouw waar we ook erg tevreden over zijn. We wonen nu met veel plezier in ons huis en genieten van de prachtige ruimtes, het licht en het klimaat in ons huis. Samen met Arc2 hebben we ons thuis vormgegeven en uitgevoerd." 


Particuliere opdrachtgevers - KalkHennepHuis Almere Oosterwold

"Op zoek naar een levensloop bestendige woning leek een kavel in het plan Oosterwold in Almere een uitgelezen kans om al onze woonwensen te realiseren. Al snel hadden we een ontwerp van onze ideale woning op papier en een optie op een ruime kavel genomen.
Ecobouw Salland is een specialist in kalkhennep bouw. We vonden hen bereid onze woning zo ecologisch mogelijk te bouwen. In Arc2 architectuur vonden we een partner die de uitwerking van onze plannen en de aanvraag voor een omgevingsvergunning op zich wilde nemen.
Gert-Jan de Jong van Arc2 stelde voor om de aannemer te betrekken bij de uitwerking van ons ontwerp. In een aantal meetings hebben we met elkaar afspraken gemaakt over de details van het ontwerp en daarbij de wensen, kennis en ervaring van alle partijen bij elkaar gebracht in een definitief ontwerp.
Gert-Jan kan goed luisteren en daagt met kritische vragen uit om goed te overdenken wat je wensen werkelijk zijn en geeft daarbij ook inzicht in het kostenaspect. Dat deed hij niet alleen bij onze inbreng, maar ook bij de oplossingen die door de aannemer werden voorgesteld. Daarbij is Gert-Jan zeer benaderbaar gebleken, evenals zijn medewerkers die de uitwerking voor hun rekening namen. Op diverse punten heeft Arc2 verbeteringen van ons ontwerp voorgesteld, waardoor het evenwichtiger is geworden. Het verkrijgen van de omgevingsvergunning is ons volledig door  Arc2 uit handen genomen.
Inmiddels is ons ecologische droomhuis gerealiseerd en ervaren we de ruimte en het comfort al een jaar. We kijken terug op een opwindende fase van plan tot realisatie, waarin onze partners Arc2 en Ecobouw een cruciale rol hebben gespeeld."