• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl

Duurzaam woonhuis ontwerp voor particuliere opdrachtgevers


Arc2 architectuur ontwerpt duurzame woonhuizen voor particuliere opdrachtgevers. Het architectenbureau streeft ernaar de dromen en wensen van de opdrachtgever te vertalen in aangename en inspirerende ruimten. In een persoonlijke benadering worden de motieven van de opdrachtgever gecombineerd met onze ideeën over het ontwerp en maken we optimaal gebruik van de mogelijkheden die een locatie te bieden heeft: Originele huizen. 
 

Droom van de opdrachtgever centraal

Nieuwsgierig als wij zijn naar de dromen en wensen van de particuliere opdrachtgever stellen wij de inbreng van onze opdrachtgever zeer op prijs. Wij vinden het heel boeiend om de droom en de motieven van onze opdrachtgever te combineren met onze ideeën over het ontwerp. Vertrouwen en overleg met opdrachtgever en adviseurs zijn fundamenteel voor een bevredigend resultaat voor alle betrokkenen. Daarbij schuilt altijd een uitdaging in het zoeken naar de balans tussen de essentie van een ontwerp en de randvoorwaarden van alle betrokkenen. De inbreng van de opdrachtgever is in het uiteindelijke resultaat goed terug te zien, de huizen ontworpen door Arc2 zijn net zo verschillend en origineel als onze opdrachtgevers.
 

Biobased architectuur van gezonde, natuurlijke materialen

Het bureau werkt graag met biobased materialen, hernieuwbare materialen die groeien in de natuur. Hierbij valt te denken aan hout voor de draagconstructies, stro en hennep voor wanden en isolatie en kalk en leem als afwerklaag. Deze naturlijke materialen bieden grote voordelen omdat ze een gezond woon- en leefklimaat opleveren, CO2 vasthouden en met weinig energie zijn te produceren. In woningen heeft het grote voordelen om ook dampopen te bouwen, hierdoor kan de natuurlijke isolatie een positieve rol spelen in de afvoer van vocht en het stabiliseren van het binnenklimaat: warm in de winter en koel in de zomer! 
 

Ontwerpen met ecologische principes

Kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) was met zijn ecologische visie op leven, wonen en bouwen zijn tijd ver vooruit. Hij beschouwde de woning als de 3e huid van de mens, na de natuurlijke huid en de kleding. Vanuit die optiek is het van belang dat het huis goed moet passen bij de individuele bewoner en dus een uniek en karakteristiek ontwerp is. Verder is het van belang om met gezonde en natuurlijke materialen (biobased) te werken, de woning met een ademende gevel (dampopen) uit te voeren en in harmonie met de natuurlijke omgeving te bouwen. Hundertwasser leefde zelfvoorzienend op een boerderij in Nieuw-Zeeland. Voor Arc2 architectuur is hij een inspirerend voorbeeld hoe je tot authentieke en prachtige woningen kunt komen. Wie voelt zich aangesproken door deze visie en bouwt zijn/haar huis volgens ecologische principes? 

 


tags: droomhuis, droomhuis, biobased, biobased, circulair, cradle to cradle, C2C, dampopen, gezond, woonmilieu, ecobouw, ecologie, duurzaam, duurzaam, FSChout, comfort, binnenklimaat, energiezuinig, biodiversiteit, FSC, hout, strobouw, kalkhennep, ecobouw, ecobouw, ecohuis, poldervilla, houtskeletbouw, energieneutraal, energieneutraal, organisch, natuur, ontwerpvisie, milieuvriendelijk, huis, woonhuis, woonhuis, woonwijk, woonschuur, schuurwoning, schuurwoning, villa, uitbreiding, transformatie, zelfbouw, ontwerp, architect, OrigineleHuizen, Almere-Oosterwold Almere-Oosterwold Almere-Haven Almere-Haven Almere-Poort Almere-Poort Almere-Noorderplassen Almere-Noorderplassen Almere-Vogelhorst Almere-Vogelhorst Almere-Hout Almere-Hout Lelystad Lelystad Flevoland Flevoland architect-Flevoland architect-Flevoland architect-Almere architect-Almere architect-Oosterwold architect-Oosterwold architect-Vogelhorst architect-Vogelhorst architect-Nobelhorst architect-Nobelhorst nobelhorst Nobelhorst architect, architectenbureau, uitbouw, aanbouw, uitbreiding, ecologisch, duurzaam, natuurinclusief, houtskeletbouw, woonhuis, villa, ontwerp, Arc2 architectuur, OrigineleHuizen Gooi Gooi Laren Laren Blaricum Blaricum Eemnes Eemnes Hilversum Hilversum Bussum Bussum Huizen Huizen architect-Huizen architect-Huizen architect-Blaricummermeent architect-Blaricummermeent