• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl

Arc2 architecten


Arc2 architecten, opgericht in 1999 door Gert-Jan de Jong, is een innovatief architectenbureau uit Almere. Het bureau ontwerpt naast woonhuizen voor particuliere opdrachtgevers aansprekende projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en infrastructuur. Het bureau is gespecialiseerd in het maken van duurzame en circulaire ontwerpen met de integratie van technische en constructieve uitgangspunten. Kenmerkend voor de werkwijze van het Arc2 architecten zijn een organische vormgeving, toepassing van biobased materialen en ontwerpen vanuit de context van de omgeving.

Arc2 architecten bestaat uit een multidisciplinair team, een flexibele organisatie met architecten en bouwkundig tekenaars. Het bureau werkt graag in teamverband aan projecten met mensen uit verschillende disciplines. Inmiddels heeft het bureau een uitgebreid netwerk opgebouwd uit vaste specialisten. De projecten worden in eigen beheer uitgewerkt: van eerste schets tot en met de werktekeningen. 

Arc2 architecten is lid van de Bond voor Nederlands Architecten (BNA).

 

Ir. Gert-Jan de Jong - senior-architect en oprichter

Gert-Jan de Jong (1965) is opgeleid aan de Technische Universiteit van Eindhoven als architect en constructief ontwerper. Na zijn studie heeft hij voor diverse grote architectenbureaus gewerkt waaronder Santiago Calatrava in Parijs en Zwarts & Jansma in Amsterdam. In 1999 is hij gestart met zijn eigen bureau Arc2 architecten. Binnen dit bureau werkt hij als senior-architect aan grote en kleine projecten met een grote diversiteit.

'Gebouwen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen. Gebouwen ondersteunen werkprocessen en zorgen voor plezierige verblijfsplekken. Een goede werk- en leefomgeving betekent veel voor de gebruikers. Het kan ze comfort en gebruiksgemak bieden en aan de functionele eisen voldoen, maar een goed gebouw maakt bovendien het verschil tussen een ruimtelijk technische oplossing en een inspirerende leefomgeving. Onze architectuur staat daarom altijd ten dienste van mensen.' 

 

Ir. Egbert Eshuis - projectarchitect

​Egbert Eshuis (1981) studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en studeerde in 2010 af aan de Technische Universiteit van Eindhoven als architect met een bouwtechnische achtergrond. Tijdens en na zijn studie heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende Nederlandse architectenbureaus. Sinds 2011 werkt Egbert bij Arc2 architecten als projectarchitect aan grote en kleine projecten met een grote diversiteit. De laatste jaren ligt zijn focus op de (particuliere) woonopgave.

'Het ontwerpen van een woonhuis is een dynamisch kneedproces. Een proces met als mooie uitdaging om de dromen en wensen van de opdrachtgever te vertalen in een maakbaar plan geplaatst in de context. In nauwe samenspraak wordt het programma gearrangeerd tot heldere plattegronden met comfortabele ruimtes. Karakterstieke details geven het huis een eigen identiteit en sfeer passend bij de opdrachtgever. Met de toepassing van biobased materialen creëren we gezonde en duurzame woningen.'