• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl

Arc2 architectuur


Arc2 architectuur, opgericht in 1999 door Gert-Jan de Jong, is een innovatief architectenbureau uit Almere. Het bureau ontwerpt naast woonhuizen voor particuliere opdrachtgevers aansprekende projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en infrastructuur. Het bureau is gespecialiseerd in het maken van duurzame en circulaire ontwerpen met de integratie van technische en constructieve uitgangspunten. Kenmerkend voor de werkwijze van het Arc2 architectuur zijn een organische vormgeving, toepassing van biobased materialen en ontwerpen vanuit de context van de omgeving.

Arc2 architectuur bestaat uit een multidisciplinair team, een flexibele organisatie met architecten en bouwkundig tekenaars. Het bureau werkt graag in teamverband aan projecten met mensen uit verschillende disciplines. Inmiddels heeft het bureau een uitgebreid netwerk opgebouwd uit vaste specialisten. De projecten worden in eigen beheer uitgewerkt: van eerste schets tot en met de werktekeningen. 

Arc2 architectuur is lid van de Bond voor Nederlands Architecten (BNA).

 

Ir. Gert-Jan de Jong - senior-architect en oprichter


Gert-Jan de Jong (1965) is opgeleid aan de Technische Universiteit van Eindhoven als architect en constructief ontwerper. Na zijn studie heeft hij voor diverse grote architectenbureaus gewerkt waaronder Santiago Calatrava in Parijs en Zwarts & Jansma in Amsterdam. In 1999 is hij gestart met zijn eigen bureau Arc2 architectuur. Binnen dit bureau werkt hij als senior-architect aan grote en kleine projecten met een grote diversiteit.

"Ik vind het een mooie uitdaging om samen met mijn opdrachtgevers op zoek te gaan naar hun wensen en dromen ten aanzien van hun woonhuis. Het is een gezamenlijke ontdekkingsreis. In de basis moet een huis de benodigde ruimtes bevatten, in de omgeving passen en betaalbaar en maakbaar zijn, maar het is de kunst om deze functionele randvoorwaarden te overstijgen en te komen tot een uniek en karakteristiek ontwerp."