• Arc2 architectuur
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl

Casa Mirador Almere Noorderplassen

Woonhuis Almere Noorderplassen 

Casa Mirador, huis met het uitzicht, ontleent zijn naam aan het grote glazen ‘oog’ dat uit het volume van het huis steekt. De villa aan de dijk van het Markermeer in Almere Noorderplassen heeft aan de voorzijde een spectaculair uitzicht over het meer en het aanliggende natuurgebied. In het ontwerp komt dit tot uiting door de woonkamer op de derde verdieping te situeren met de opvallende en ruimtelijke glazen erker. 
 

Recensie opdrachtgevers Casa Mirador

Hans Bouman & Amparo Blanco-Meneses: "Als vrijwilligers voor Natuurmonumenten werken wij regelmatig in de natuur. Toen wij kavel NPW119 zagen waren wij meteen verkocht toen we de locatie zagen van dit kavel. Zoveel natuur direct voor de deur was uitzonderlijk en het feit dat deze kavel net voordat wij gingen kijken vrij was gekomen uit een vorige optie was natuurlijk geen toeval, hier moesten natuurliefhebbers komen te wonen.  
Hier moest iets gebouwd gaan worden wat op een prachtige manier aansluit op dit natuurgebied en benadrukt hoe belangrijk dit is voor de bewoners en zelfs als voorbeeld kan dienen voor eigenbouw in Almere. Geen standaard cataloguswoning maar een huis onder architectuur gebouwd. Geen huiskamer gericht op de achtertuin maar een huiskamer op 7 meter hoogte waar het uitzicht adembenemend is en de bewoners als het ware de natuur in huis halen met behulp van een uitzonderlijke raampartij en een ontwerp van een woning die gezien mag-en zal worden in de rijke architectuur van Almere.
De architect heeft dit uitstekend weten te vertalen in het ontwerp waarbij de de raampartij als het ware contact maakt met de natuur, uitreikend vanuit het huis benadrukkend hoe belangrijk deze natuur voor zijn toekomstige bewoners is.
Het was zeer plezierig om met Gert-Jan de Jong te werken. Hij is letterlijk en figuurlijk een kleurrijk, vriendelijk en benaderbare persoon. Ideeën van de opdrachtgever worden goed verwerkt zodat je zelf ook echt medeverantwoordelijk wordt voor het eindresultaat. Korte lijnen, goed bereikbaar en zeer plezierig in de omgang! Hij wist ons direct met zijn eerste schets te grijpen met zijn bijzondere ontwerp. Gert-Jan heeft goed gekeken naar ons pakket van eisen en hoe dit in de omgeving zou passen waar gebouwd zou gaan worden. Hij heeft daarna in gesprekken die volgden zeer goed geluisterd hoe wij dachten over een huis en hoe dit moet aansluiten bij je eigen creativiteit en wensen.
Een bijzondere creativiteit en gevoel voor mooie lijnen en harmonie is zonder meer een stempel wat Gert-jan weet te drukken op zijn ontwerpen. Door echt buiten de box te denken ontstond er bij ons huis ‘Casa Mirador’  een ontwerp wat letterlijk en figuurlijk tussen de andere huizen uitspringt!"


 

Gerelateerde Projecten