• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl
Familiehoeve Emelaar

Bouw Familiehoeve vergevorderd

De bouw van de Familiehoeve in Achterveld is in volle gang. Het woonhuis wordt opgebouwd uit biobased materialen. De CLT vloer en binnenafwerking geven het interieur straks een natuurlijke uitstraling. Het dak wordt bekleed met een mix van leipannen. Mooi werk door Bouwbedrijf van Middendorp.

Familiehoeve Emelaar

Familiehoeve in aanbouw

Familiehoeve Emelaar is in aanbouw. Bovenop de betonnen kelder wordt het woonhuis opgebouwd uit houtskeletbouwelementen. Deze gevel- en dakelementen worden momenteel in de productiehal van Bouwbedrijf geprefabriceerd. Vakwerk!

Droomhuis Excursie

Excursie seizoensadacemie

Vanuit de Seizoensacademie Almere leidde de excursie 'Droomhuis' eind februari langs diverse projecten ontworpen door Arc2 architecten in Almere Oosterwold, waaronder BioHouse, Villa Horta en DomeHome. Architect Gert-Jan de Jong vertelde over de totstandkoming van de ontwerpen en daagde daarbij de deelnemers uit om na te denken over hun eigen droomhuis. 

YurtHouse Almere Oosterwold

Bouw YurtHouse van start

Aannemer TRG is begonnen met de start van de bouwwerkzaamheden voor de realisatie van het YurtHouse. Het karakteristieke woonhuis, dat met een aantal kenmerkende ontwerpprincipes teruggrijpt naar een traditionele yurt, wordt gebouwd in Almere Oosterwold. 

Gezinshuis+ Lelystad

Gezinshuis+ Lelystad in aanbouw

De bouwwerkzaamheden voor Gezinshuis+ in Lelystad zijn in volle gang. Met het zetten van glas is deze week de woning wind-en waterdicht gemaakt. De uitbreiding wordt uitgevoerd in houtskeletbouw. Verticale houten geveldelen vormen straks een mooi contrast met het bestaande metselwerk. Mooi werk van Goedhart Bouw!

Rainbow TinyHouse Oosterwold

Ontwerp Rainbow TinyHouse

Arc2 architecten heeft een duurzaam ontwerp gemaakt voor een compacte woning: Rainbow TinyHouse. Het huis heeft een efficiente indeling en is uitgevoerd volgens de houtskeletbouwmethode. De toepassing van natuurlijke materialen in combinatie met een dampopen constructie draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat. 

PolderVilla Hazerswoude

Poldervilla Hazerswoude in aanbouw

De bouw van Poldervilla Hazerswoude door Van de Wiel bv is in volle gang. Het woonhuis is voor een groot deel opgebouwd uit biobased materialen met een zichtbare houtconstructie in het interieur. Omsloten door water waaiert de beglaasde achtergevel uit voor een maximaal zicht op de weidse omgeving. 

DomeHome Almere Oosterwold

DomeHome in aanbouw

Het hoogste punt van DomeHome in Almere Oosterwold is bereikt. Deze bijzondere koepelwoning met een oculus in het dak wordt gerealiseerd door houtbouwer Timberliving. Mooi werk!

Familiehoeve Emelaar

Omgevingsvergunning verleend!

De omgevingsvergunning voor het ontwerp van de Familiehoeve Emelaar is verleend! Een resultaat van een mooie samenwerking. Op naar de realisatie van dit fraaie woonhuis door Bouwbedrijf Middendorp.

Gezinshuis+ Lelystad

Omgevingsvergunning binnen!

De omgevingsvergunning voor de verbouwing en uitbreiding van Gezinshuis+ Lelystad is binnen! De indeling van de woning is compleet gereorganiseert binnen de bestaande structuur en is extra volume toegevoegd om de gewenste ruimten op een heldere wijze in te kunnen passen. De komende maanden gaat de aannemer Goedhart Bouw aan de slag met de uitvoering van het werk.