• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl
Gezinshuis+ Lelystad

Gezinshuis+ Lelystad in aanbouw

De bouwwerkzaamheden voor Gezinshuis+ in Lelystad zijn in volle gang. Met het zetten van glas is deze week de woning wind-en waterdicht gemaakt. De uitbreiding wordt uitgevoerd in houtskeletbouw. Verticale houten geveldelen vormen straks een mooi contrast met het bestaande metselwerk. Mooi werk van Goedhart Bouw!

Rainbow TinyHouse Oosterwold

Ontwerp Rainbow TinyHouse

Arc2 architecten heeft een duurzaam ontwerp gemaakt voor een compacte woning: Rainbow TinyHouse. Het huis heeft een efficiente indeling en is uitgevoerd volgens de houtskeletbouwmethode. De toepassing van natuurlijke materialen in combinatie met een dampopen constructie draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat. 

PolderVilla Hazerswoude

Poldervilla Hazerswoude in aanbouw

De bouw van Poldervilla Hazerswoude door Van de Wiel bv is in volle gang. Het woonhuis is voor een groot deel opgebouwd uit biobased materialen met een zichtbare houtconstructie in het interieur. Omsloten door water waaiert de beglaasde achtergevel uit voor een maximaal zicht op de weidse omgeving. 

DomeHome Almere Oosterwold

DomeHome in aanbouw

Het hoogste punt van DomeHome in Almere Oosterwold is bereikt. Deze bijzondere koepelwoning met een oculus in het dak wordt gerealiseerd door houtbouwer Timberliving. Mooi werk!

Familiehoeve Emelaar

Omgevingsvergunning verleend!

De omgevingsvergunning voor het ontwerp van de Familiehoeve Emelaar is verleend! Een resultaat van een mooie samenwerking. Op naar de realisatie van dit fraaie woonhuis door Bouwbedrijf Middendorp.

Gezinshuis+ Lelystad

Omgevingsvergunning binnen!

De omgevingsvergunning voor de verbouwing en uitbreiding van Gezinshuis+ Lelystad is binnen! De indeling van de woning is compleet gereorganiseert binnen de bestaande structuur en is extra volume toegevoegd om de gewenste ruimten op een heldere wijze in te kunnen passen. De komende maanden gaat de aannemer Goedhart Bouw aan de slag met de uitvoering van het werk. 

PolderVilla Kockengen

PolderVilla Kockengen opgeleverd

Poldervilla Kockengen gebouwd door Bouwbedrijf van Engen is opgeleverd! Het vrijstaande woonhuis is volledig opgebouwd uit duurzame en biobased materialen met een karakteristieke spantconstructie van hergebruikte oude eikenhouten balken.

BioHouse Almere Oosterwold

BioHouse opgeleverd!

Het door Arc2 architecten ontworpen strobouwhuis BioHouse is onlangs opgeleverd! Voor de bouw van dit bijzondere woonhuis is maximaal gebruik gemaakt van duurzame en biobased materialen waaronder FSC hout, stro en leemstuc. 

Familiehoeve Achterveld

Familiehoeve Achterveld

Van een particuliere opdrachtgever heeft Arc2 architecten de mooie opdracht gekregen een woonhuis in een agrarisch landschap te ontwerpen. Het nieuwe familiehuis komt te staan op de plek van het inmiddels gesloopte woonhuis dat was verwoest door brand. 

Kalkhennep Huis

Bouw Kalkhennep Huis

Aannemer Ecobouw Salland is gestart met de ruwbouwwerkzaamheden voor het duurzame Kalkhennep Huis. Het woonhuis bestaat voornamelijk uit biobased materialen waaronder kalkhennep voor de buitenmuren. Het woonhuis is levensloopbestendig met een centrale service-kern waaromheen de diverse woonvertrekken zijn gesitueerd.