• Arc2 architecten
  • Kebajastraat 41, 1336 NA Almere
  • 036 521 7770
  • info@originelehuizen.nl

Oosterwold: Arc2 architecten ontwerpt (biobased) woonhuizen in duurzame woonwijk Almere


Oosterwold is een duurzame woonwijk in een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde (Flevoland) waar particuliere opdrachtgevers op zelfbouwkavels hun (biobased) droomhuis welstandsvrij kunnen realiseren. De afgelopen jaren is de eerste fase ontwikkeld (gebied aan de oostkant van Almere tot de A27), waarvoor Arc2 architecten een aantal mooie woonhuis ontwerpen heeft mogen maken. De voorbereidingen voor eventuele ontwikkeling van fase 2 zijn volop in beweging. 
De invulling van Oosterwold verloopt via een bijzondere manier van gebiedsontwikkeling waarbij de Oosterwolders zelf stap voor stap het gebied inrichten voor wonen, werken en recreëren. Dit zoveel mogelijk duurzaam, ecologisch en zelfvoorzienend. Op de meeste kavels is plek voor maximaal 12,5% bebouwing en minimaal 50% stadslandbouw. Naast het bouwen van een eigen huis, bedrijf of voorziening, ontwikkelen de Oosterwolders zelf de wegen, waterhuishouding en de collectieve ruimte.  

Door de jaren heen heeft Arc2 architecten ruimschoots ervaring opgedaan met het ontwerpen voor particuliere opdrachtgevers binnen de specifieke regels van Oosterwold. Naast de ontwerpwerkzaamheden voor ons als architect kunnen wij u begeleiden in het opstellen van een benodigd ontwikkelplan tot en met de realisatie van uw droomhuis. Informeer naar de mogelijkheden voor uw specifieke woonopgave in dit unieke gebied!

Op de website MaakOosterwold.nl is praktische informatie te vinden over het gebied, de spelregels en de te nemen stappen ten aanzien van het bouwen van een woning in Oosterwold.